• 1548
  • 0

Amsterdam wil bouw van nieuwe kantoren aanjagen

De gemeente Amsterdam wil weer nieuwe kantoren bouwen. De groeiende vraag naar kantoren leidt ertoe dat de gemeente minimaal twee aanbestedingen per jaar gaat uitschrijven voor locaties waar vraag naar is. Ook blijft de hoofdstad inzetten op de transformatie van kantoren die niet voldoen aan de huidige normen of niet op de juiste plek staan. Amsterdam verandert hiermee het beleid uit 2011 dat was ingezet op het verminderen van het aantal kantoren.

”Nu het Nederland en Amsterdam economisch voor de wind gaat, is er sprake van een groeiende vraag naar kantoren, met name op locaties die goed bereikbaar zijn met ov”, zegt wethouder Eric van der Burg (grondzaken).Volgens de gemeente gaat het de stad economisch zo voor de wind, dat er op gewilde locaties als het centrum, de Arenapoort en de Zuidas zelfs een tekort aan kantoorruimte is ontstaan.

Aanbod

”Aan de ene kant is er schaarste aan goede en bereikbare kantoren op specifieke locaties, aan de andere kant is de leegstand van kantoren in Amsterdam nog niet helemaal verdwenen. Vraag en aanbod op de kantorenmarkt sluiten onvoldoende op elkaar aan. Daar gaan we met twee tenders per jaar iets aan doen.

Door: ANP/NU.nl

© Copyright 2022 BudgetBusters.nl onderdeel van Visser Print & Sign